Van IJsendijkstraat 365, 1442 LB, Purmerend
+31 6 23916140
info@rpfysiotherapie.nl

Blog

Het wintersport seizoen is weer begonnen! ⛷️🏂

Veel mensen genieten ook dit jaar weer van een skivakantie. Toch komen veel blessures voor bij mensen die op wintersport zijn geweest. Natuurlijk is dit niet altijd het geval en worden de omstandigheden steeds veiliger. Maar het is altijd handig om jezelf goed voor te bereiden. Zo verlaag je de kans op een blessure. Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar ook met een goede voorbereiding kunnen blessures voorkomen.
 
Mocht jij nou tegen een blessure aanlopen of vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op!
 
 
 
 
 
Hierbij geven wij jou een aantal tips! ✅️
 
– Zorg dat je de juiste uitrusting hebt. Denk hierbij aan een helm, bril, warme kleding en eventueel beschermers.
 
– Zorg ervoor dat je de route neemt die past bij jou niveau. Je kunt altijd beter starten met een lager niveau. Zo kun je het niveau langzaam opbouwen. Veel blessures komen voor door het feit dat mensen zichzelf overschatten. Bouw de niveaus daarom rustig op binnen de periode dat je op wintersport bent.
 
– Warm je spieren en gewrichten op voordat je een afdaling maakt. De belasting bij een afdaling kan soms flink oplopen. Hier zul je je lichaam wel op moeten voorbereiden om eventuele blessures te voorkomen.
 
– Neem tijdens de afdaling genoeg pauzes. Zo zorg je ervoor dat het lichaam tot rust kan komen voor de volgende belasting. Ook voel je in de pauze vaak hoeveel energie je nog over hebt.
 
– Eet en drink genoeg. Het skiën en snowboarden zorgt ervoor dat de tijd snel gaat. Hierdoor hebben wij niet altijd door dat ons lichaam voedingsstoffen en vocht nodig heeft.